Akoestiek

Goede akoestiek in een ruimte is eigenlijk van levensbelang. Als de akoestiek in een bepaalde ruimte slecht is, kan men hier niet goed functioneren. Bij een slechte akoestiek kunnen mensen elkaar niet goed verstaan, kan men niet goed concentreren en worden we uiteindelijk moe van een slechte akoestiek. Soundtect heeft voor het oplossen van dit probleem diverse producten ontwikkeld.

Akoestische panelen

Soundtect heeft diverse akoestische panelen ontwikkeld om een akoestischprobleem op te lossen, maar met gevoel voor design. De Class serie is zowel aan de muur als aan het plafond te bevestigen. De 3D serie van Soundtect geeft een nog excentrieker gevoel aan een ruimte.

Duurzaamheid

Door het gebruik van gerecycleerde materialen zijn we er bij Soundtect in geslaagd om een akoestisch design te koppelen aan duurzaamheid. Dit gaat niet alleen over het verzorgen van betere akoestiek, maar ook op grote schaal op zoek gaan naar groene mogelijkheden voor alle kantoorgebouwen, scholen etc.

Referenties

Onze Soundtect referenties laten zien dat we vaak worden voorgeschreven voor projecten die vragen om een hoge mate van duurzaam design. Wij zijn erg trots op onze milieuvriendelijke aanpak van de akoestiek. De akoestische panelen worden voor meer dan 50% gemaakt van gerecycled polyester (Polyethyleentereftalaat). Wij geven dus plastic (PET) flessen een tweede leven.

Klasse A product

Geluidsabsorptie wordt gemeten met de geluidsabsorptiecoëfficiënt alfa (α), op een schaal tussen 0 en 1,00. Nul staat voor helemaal geen absorptie (al het geluid wordt weerkaatst) en 1,00 voor de totale absorptie van het invallende geluid. Deze coëfficiënt wordt gebruikt om de algemene graadmeter van geluidsabsorptie te bepalen. Een klasse A product houdt dus in dat ze zeer geluidsabsorberend zijn. De meeste akoestische panelen van Soundtect zijn Klasse A producten.

Geluidsabsorptieklasse

αwGeluidsabsorptieklasse
0.90 - 1.00  A
0.80 - 0.85  B
0.60 - 0.75  C
0.30 - 0.55  D
0.15 - 0.25  E
0.00 - 0.10  Niet geklasseerd